Workspace Design Show Amsterdam

Caro van de Venne

Founding Partner at NUDUS

Caro van de Venne is oprichter van NUDUS. Hiervoor was zij de afgelopen 12 jaar medeoprichter en partner van Barcode Architects. Haar kracht ligt in het combineren van vooruitstrevende ontwerpen met haar specifieke kennis en ervaring in het leiden van complexe, multidisciplinaire projecten, waarbij specialisten, opdrachtgevers en gebruikers betrokken zijn in het ontwerpproces. Als partnerarchitect heeft Caro ruime ervaring als projectleider van publieke projecten.

Caro is onder meer verantwoordelijk voor de grootschalige renovatie en transformatie van het Paleis van Justitie in Den Haag; het masterplan en drie onderwijsgebouwen voor de nieuwe campus van Fontys Hogeschool in Eindhoven; de stedenbouwkundige visie voor het nieuwe Utrecht Science Park (USP); en het ontwerp voor een nieuw Matrix Innovation Center op de Zuidas gericht op med-tech en life sciences.

Centraal in de visie voor het USP is de transformatie van de eenzijdige verkeersader in het hart van de campus. Er ontstaat een rijkheid aan plekken verbonden door een heldere centrale as waar de voetganger centraal staat. De plekken hebben afwisselend een stedelijk of meer landschappelijk karakter. De thema’s van ontmoeten en verbinden staan centraal in ons werk.

Daarnaast heeft Caro een sterke focus op onderzoek naar materialen met een lage impact op het milieu, en het daadwerkelijk toepassen van deze materialen in de projecten. Hierbij streeft Caro altijd naar een balans tussen doelmatigheid en architectonische schoonheid.

Cubix is hiervan een goed voorbeeld. Het project is geinitieerd om op korte termijn extra huisvesting op campussen te voorzien in een modulair systeem én CO2 negatief. Gezond werken en ontmoeten in een natuurlijke omgeving waar binnen en buiten vloeiend in elkaar overlopen.

Caro is supervisor voor het transformatieproject Sloterdijk I Zuid in Amsterdam, bestuurslid van de Stichting Hoogbouw, lid van het kwaliteitsteam Merwedekanaalzone en lid van de Commissie Welstand en Monumenten van de gemeente Utrecht. Ze was gasthoogleraar aan de Technische Universiteit Delft, de Technische Universiteit Eindhoven, de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en Fontys Hogeschool Tilburg. Ze geeft ook regelmatig lezingen over haar projecten in binnen- en buitenland.

Register Your Interest